Takashi Murakami – Mr. Dob

  Sanatla ilgilenmek dışında reklam filmlerinde animasyona ve dizayna yardım eden kişi rolünü de üstlenmiştir. Takashi Murakami daha çok dijital ve 2 boyutlu yüzeye 3 boyutlu çalışmalar yapmaktadır.

  Bu eser birbirinden orantısız toplam 4  adet bitişik toptan oluşmaktadır. Resim renkleri ve tasarımıyla daha çok sevimli bir çocuk oyuncağını çağrıştırmaktadır.

Resmin 3 boyutlu olması, bu çizimdeki objenin sanki resimden yuvarlanarak fırlayacakmış hissini yaratmaktadır. Ortadaki en büyük topta sevimli bir canavarın suratı bulunmaktadır ve fonu pembe renktedir. Kafasının üstündeki iki köşede iki tane daha top vardır. Bunlar kafaya göre daha küçüktür ve üstünde mavi, kırmızı ve beyaz spiral desenler vardır. En sonuncu top ortadaki en büyük topun sağından çıkmaktadır. Bu, aralarındaki en küçüğüdür ve üzerinde diğer 2 kulaktaki ile aynı desen vardır. Canavarın suratının ortasında parlak, sarı ve küçük bir burun ve burnun sol tarafında iki tane yuvarlak çizilmiş yeşil göz vardır. Bütün gözlerde kirpik bulunmaktadır. Gözlerden biri diğerinden daha büyüktür ve bir gözü diğerine göre ters durmaktadır. Sağ tarafında ise 3 tane daha yuvarlak çizilmiş göz bulunur. 1 tanesi nerdeyse bütün kafayı kaplayacak kadar büyüktür ve gökkuşağı renklerindedir. Aşağıdaki 2 göz en küçükleridir. Ağızındaki dişler sivri, kalın ve fazla büyüktür.

Leave a Comment